Sziasztok♥
Veled is előfordult már hogy anyukád megkérdezte ''mitt süssek?!'', és te a tipikus süteményt mondtad amit sokszor csinált már?! Hát akkor ezen most változtathatsz! ☻ Ugyanis ez a banános túró torta egy mestermű! ☻ Nem nehéz elkészíteni, és isteni az íze! Ha kiváncsi vagy rá akkor tarts velem! ☻
Hozzávalók/12 adag
Tésztához:
-25 dkg rétesliszt
-25 dkg porcukor
-1 csomag sütőpor
-1 dl napraforgó olaj
-1 dl víz
-4 db tojás
Töltelékhez:
-50 dkg tehéntúró
-8 dkg porcukor (ízlés szerint)
-3 dl habtejszín
-1-2 evőkanál narancslé
-1 csipetnyi vanilíás cukor
-4 közeped db banán
-3 evőkanál zselatin
-1 dl víz
Mázhoz:
-12.5 dkg porcukor
-5 evőkanál tej
-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
-1 csipetnyi vanilíás cukor
-12.5 dkg margarin
Összeálításhoz:
5 evőkanál lekvár/dzsem
Elkészítés.:
Tésztához:
1. A lisztet,porcukrot,sütőport,olajat,vizet alaposan összekeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.Végül a tojásfehérjéből készült habot ovatósan belekeverjük!
2. Előmelegítet sütőben elösször 5 percig erős lángon, majd 220 fokon (gázsütő kettes fokozat) inkább száritjuk 5-10 percig. Lényeg,hogyha a tűt beleszúrjuk, ne ragadjon a tésztára rá de ne is égjen meg a teteje!
3. Ha kisült rácsra boritjuk, hűlni hadjuk majd kétfelé vágjuk!
Töltelékhez:
1. A tehéntúrót áttörjük majd krémesre keverjük, beletesszük a porcukrot, vaníliás cukrot, a narancslevet és egy banánt feldarabolva, így pikánsabb lessz az íze!
2. A tejszínhabot keményre felverjük. A zselatint kb. 1 deci vízben feloldjuk, hozzáadunk egy kiskanál cukrot, és habzásíg hevítjük,Majd azonnal levesszük a tűzröl,VIGYÁZAT NEM SZABAD FORRNIA!!!!! Langyosra hűtjük majd a tejszínhabhoz öntjük!
3. A túrós és a tejszínhabos keveréket óvatosan összedolgozzuk.
Mázhoz:
1. A hozzávalókat (a margarin kivételével) 4-5 percig főzzük,Ha közben kissé sűrű lenne, lehet pár csepp tejjel higítani,ha túl híg,akkor tovább főzzük.Levesszük a tűzröl és beleolvasztjuk a margarint.Hagyjuk hűlni,közben időnként megkeverjük,hogy ne börösődjön a teteje!
Összeállítás:
1. a kettévágot tortalap mindkét belső felét megkenjük lekvárral/dzsemmel. Én szilva lekvárt használok de bármilyen pikánsabb lekvárt/dzsemet lehet hozzá használni! ☻
2. Az alsó lapra banán karikákat szeljünk (jó sűrün). Erre a túrókrém jön,majd jönnek a banánkarikák,A végén ráborítjuk a másik tortalapot a lekváros/dzsemes felével lefelé!Ha a túrókrém kissé hígabbra sikerülne akkor a tortakarimát visszatesszük,Előzöleg az oldalát sütőpapirral kibélelve, hogy ne érjen a túrókrém a fémhez,és így dermesztjük meg.
3. A kihült mázat a torta tetejére öntjük,és szépen egyenletesen elkenjük rajta. Másnapig a hűtőben hadjuk állni! ☻
Tudnivalók:
♥Sütési hőfok 220°C
♥Tepsi mérete 25cm
♥Költség: 2200ft
2015.09.25.17:12